En dag i köket på förskolan

En arbetsdag i mitt lilla kök här på Kvikkjokk är aldrig den andra lik, vilket känns fantastiskt! Att från den ena dagen ha små gäster i köket som bakar bröd eller pizza, som de på eftermiddagen bjuds på till mellanmål, till att få uppleva när en 3-åring grimaserar stort när dijonsenap för första gången smakas av som serverats med vitlöksspäckad fläskkarré.

För det är något jag tror på, att just låta barn smaka på det mesta, allt ifrån just stark dijonsenap till kryddor från världens alla hörn, som gärna får dofta i huset under förmiddagarna. Jag tror också att det är viktigt att maten har färg, olika konsistens och är smakrik då vi äter med alla sinnen!

Detta leder till att det serveras alla möjliga rätter med en variation av kött, fisk, fågel, soppa och vegetarisk, där råvaror i så stor utsträckning som möjligt är KRAV-märkta och ekologiska.

Allt detta leder till ett roligt, spännande, utvecklande och utmanande arbete, som lite lätt nervöst alltid bedöms av barnen med ärlighet.

Bon apetit!